Zpráva DK č.3 ze dne 23.1.2024 a zpráva STK č.1 ze dne 24.1.2024

Zpráva DK č.3 ze dne 23.1.2024

DK  obdržela 22.1.2024 odvolání týmu HC Vlci team proti jejímu rozhodnutí č.2 ze dne 16.1.2024 ohledně výše trestu  pro hráče hostů č.2 Michala Bartáka.  V odvolání upozorňuje na to, že zákrok Michala Bartáka byla až následná reakce vyprovokovaná bezdůvodným a úmyslným napadením jeho spoluhráče, domácím hráčem č.15 Mikulášem Němcem.   Z toho důvodu žádá o přehodnocení rozhodnutí DK.

Protože odvolání týmu HC Vlci team proběhlo v rámci schválených pravidel , zasedala DK, aby jej posoudila.

DK „vyslechla“ názor na událost z úvodu utkání Skulls Hlinsko  – Vlci Team  nezávislých přítomných, kteří incident viděli. Po komunikaci s rozhodčím zápasu a s některými hráči  jiných týmů (kteří hráli předešlé utkání a zůstali na stadionu) dospěla DK k tomuto rozhodnutí:

  1. DK částečně vyhovuje odvolání týmu HC Vlci team a snižuje trest pro hráče hostů č. 2 Michala Bartáka na STOP na dvě následující utkání.   Důvodem je skutečnost, kterou potvrdili nezaujatí přihlížející, že zákrok hráče hostů č.2 Michala Bartáka byl vyvolán bezdůvodným a úmyslným zákrokem hráče domácích č. 15  Mikulášem Němcem, který se navíc stal v úvodním střídání zápasu na hráče, který nebyl v držení kotouče.  DK tímto rozhodnutím neomlouvá „jakoukoliv pomstu“, ale   dospěla k tomu, že zákrok Michala Bartáka by se nestal, pokud by nepředcházel zákrok Mikuláše Němce.

Vaše DK

Zpráva STK č.1 ze dne  24.1.2024

před utkáním dne 8.1.  HOSTOVICE – JOKERIT  řádně oznámil  vedoucí hostujícího celku JINDRA NEVOLE, že nemůžou odehrát utkání z důvodu nedostatku hráčů a souhlasí s kontumací utkání. Do dnešního dne již nedošlo k  jiné dohodě a není ani volný termín na ZS ve Skutči. 

STK kontumuje zápas základní části č.40 mezi Radioaktivita HOSTOVICE –  Jokerit Skuteč  5:0 ve prospěch domácích. Jelikož tento zápas nemá jakýkoliv vliv na složení týmů do play off, STK nepředává tuto záležitost Disciplinární komisi.

Vaše  STK